Речник МЗС України відповів на пропозицію президента Бразилії, віддати Крим Росії, аби припинити війну Президент Бразилії отримав відповідь на скандальну заяву

Президент Бразилії Інасіо Лула да Сілва, що запропонував Україні – віддати Крим Росії, аби зупинити війну, отримав відповідь від Міністерства закордонних справ України

На заяву відповів речник МЗС - Олег Ніколенко, у Facebook, пишуть "Коментарі".

"Україна цінує зусилля президента Бразилії з пошуку рішення задля припинення російської агресії. Водночас маємо чітко зазначити: Україна не торгує своїми територіями", - написав Ніколенко.

Продовжуючи думку, він підкреслив: немає жодної юридичної, політичної чи моральної причини, чому ми маємо поступатися хоча б сантиметром української землі.

Як далі зазначив речник МЗС: українська позиція залишається незмінною.

"Будь-які посередницькі зусилля задля відновлення миру мають базуватися на повазі до суверенітету та повного відновлення територіальної цілісності України відповідно до принципів Статуту ООН", - додав Ніколенко.

Як нагадаємо, скандальну заяву, президент Бразилії озвучив, напередодні, - 6 квітня. На його погляд, якщо віддати Крим - країні-агресорці, війна закінчиться.

"Можливо, ми обговоримо Крим... Зеленський теж не може хотіти всього... Світу потрібен спокій... Ми повинні знайти рішення", - сказав Інасіо Лула да Сілва.

Як писали "Коментарі", що в Меджлісі прокоментували пропозиції "уступки" Росії Криму. Такі пропозиції, з подачі Москви чи за власною ініціативою, озвучує низка політиків. Голова Меджлісу кримськотатарський народу Рефат Чубаров прокоментував пропозиції Україні від низки західних політиків уступити Росії Крим, або вступити в переговори з цього питання з країною-агресоркою. На думку Чубарова, це буде рівнозначно відмові України від своєї незалежності. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на його інтерв'ю "Радіо Свобода".