Рашизм не пройде: Північна Європа створює єдиний повітряний флот

Швеція, Норвегія, Фінляндія та Данія підписали декларацію

Швеція, Норвегія, Фінляндія та Данія підписали декларацію про створення єдиної північної ППО та намір використовувати свої винищувачі як єдиний флот. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на The Guardian.

"Рух з інтеграції військово-повітряних сил був викликаний вторгненням Росії в Україну. Кінцева мета полягає в тому, щоб мати можливість безперешкодно діяти разом як одна сила, розробивши скандинавську концепцію спільних повітряних операцій на основі вже відомої методології НАТО. Наш об'єднаний флот можна порівняти з великою європейською країною", - заявив командувач ВПС Данії генерал-майор Ян Дам.

Тим часом, Росія обстріляла ще два українські міста - Часов Яр і Торецьк. Внаслідок цього є жертви.

Ердоган зателефонував Путіну, щоб обговорити, зокрема, питання війни в Україні.

"Як стало відомо, під час телефонної розмови лідери обговорили кроки щодо покращення турецько-російських відносин та розвитку подій щодо російсько-української війни. Ердоган заявив, що Туреччина надає важливого значення якнайшвидшому завершенню конфлікту між Росією та Україною шляхом переговорів", - передають турецькі. ЗМІ.

Крім того, стало відомо, чому РФ почала активніше застосовувати авіабомби. Росіяни можуть скидати свої авіабомби, що планують, на відстані 50 і більше кілометрів, не доходячи до нашого кордону. Тому Україна має мати засоби, щоб вражати літаки, які випускають ці бомби.

"Це нові виклики та загрози для нас. Як бачимо, у цій війні все більше і більше з'являється новітнє озброєння, яке починає активно застосовуватися. Це і дрони-камікадзе, і багато іншого. Що таке авіаційні бомби, ми вже добре бачили і в Ізюмі і в Маріуполі", - зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.