Путіну нема про що говорити з Зеленським, поки Київ переслідує Медведчука, - Коммерасант

На думку президента РФ, лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук є українським націоналістом

Президенту Росії Володимиру Путіну нема про що говорити зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським, поки українська влада продовжує переслідування голови політради "Опозиційною платформи - За життя" Віктора Медведчука. Про це йдеться в статті видання "Комерсант", пише 112ua.

Крім того, президент Російської Федерації зазначив, що вважає український народ дружнім:

"Я вже багато раз говорив про це, можу повторити ще раз: я вважаю, що українці і росіяни - це взагалі один народ", - заявив Путін.

"Знаєте що, скрізь вистачає людей, які дотримуються націоналістичних поглядів - у нас такі є, і в Україні такі є, - додав президент.- Вони діють від чистого серця, але не від великого розуму", - підкреслив президент РФ.

Російський лідер поставив риторичне питання, що стосується того, навіщо зустрічатися із Зеленським, якщо в Україні вводиться тотальна цензура, а опозиція і її лідер Віктор Медведчук піддаються переслідуванням.

"Віктора Медведчука, який насправді, на мій погляд, є українським націоналістом, - говорив президент Росії, - взяли замкнули напередодні виборчої кампанії будинку, браслет наділи. Приймаються рішення абсолютно незаконні і неконституційні! .. Що зустрічатися із Зеленським, якщо він віддав свою країну під повне зовнішнє управління? Ключові питання життєдіяльності України вирішуються не в Києві, а в Вашингтоні, почасти в Берліні і в Парижі ... Ну і про що розмовляти? Проте я не відмовляюся від зустрічей подібного роду, треба тільки зрозуміти, про ніж говорити ", - заявив Путін.