Путін знову поговорив з Ердоганом: що відомо

Путін провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом

16 січня очільник Кремля провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом. Під час переговорів сторони обговорили ситуацію довкола України. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на пресслужбу Кремля.

У повідомленні росіян йдеться, що сторони поговорили про ініціативу Туреччини та з урахуванням переговорів омбудсменів України та Росії питання щодо обміну полоненими, в першу чергу, пораненими.

Під час переговорів очільник Кремля Путін поскаржився Ердогану, що українська сторона не прийняла на час православного Різдва "припинити вогонь".

Окрім цього, Ердоган і Путін розглянули хід реалізації стамбульських домовленостей щодо вивезення українського зерна з чорноморських портів та розблокування постачання продовольства, добрив із Росії.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Путін змінює фундаментальні аспекти війни. Американський Інститут вивчення війни (ISW) прогнозує, що Росія, ймовірно, готує низку дій, щоб протягом наступних шести місяців повернути ініціативу у війні проти України і покласти край нинішній низці операційних успіхів України. В інституті заявили, що помітно одразу кілька таких нових підходів, які, ймовірно, мають на меті підтримати рішучі дії Росії в наступні шість місяців: Кремль посилює коротко- і довгострокові зусилля задля нарощування сил. Армія РФ зберігає мобілізований персонал для майбутнього використання – раніше вони на швидку відправляли непідготовлених бійців на фронт. Усіма потугами країна-агресорка намагається відновити свою оборонно-промислову базу.