Путін поскаржився, що Захід підштовхує Росію до "об'єднання" з Білоруссю: подробиці

'Путін заявив, що Захід своїм тиском начебто підштовхує його країну до об'єднання

Російський президент Путін вкотре поскаржився на Захід. Та заявив, що цивілізований світ начебто підштовхує Росію до об'єднання з Білоруссю. Саме так Путін називає тиск на самопроголошеного президента Лукашенка. Про це повідомляє "російська служба BBC".

Путін сказав, що це питання вони з Лукашенком ніби детально обговорили під час своєї зустрічі, 25 червня.

"Безпрецедентний політичний та санкційний тиск із боку так званого "колективного Заходу" підштовхує нас до того, щоб прискорити об'єднавчі процеси", – сказав Путін, але так і не пояснив про які прискорення йде мова.

Окрім цього, Путін розповів, що вони з Лукашенком домовилися експортувати білоруські товари, аби вони потрапили на інші ринки, через російський портовий термінал у Балтиці.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Путін розповів, як відреагує росія на війська НАТО в сусідніх країнах. Очільник Кремля Володимир Путін 29 червня розповів для російської преси, яка росія відреагує на війська НАТО в сусідніх країнах — Швеції та Фінляндії після того, як вони приєднаються до військового альянсу. Коментарі Путіна прозвучали після того, як член НАТО Туреччина зняла своє вето щодо заявки Фінляндії та Швеції на приєднання та підписала з ними меморандум. Путін додав, що цілі "спеціальної військової операції" в Україні залишаються незмінними, її метою є "звільнення" Донбасу на сході України та створення умов для забезпечення безпеки росії. За його словами, російські війська просунулися в Україну і військове втручання відбувається за планом, тож немає потреби встановлювати кінцевий термін завершення кампанії.