Президент Південної Кореї в Україні: яку зброю може отримати Київ

Раніше Південна Корея вже надавала військову допомогу Україні за посередництва США

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль прибув до столиці України та заявив, що його країна має намір розширити масштаб підтримки України. Про це повідомляють "Коментарі".

За його словами, обсяги гуманітарної допомоги Києву зростуть і цього року становитимуть 150 млн. доларів. У 2022 році Сеул виділив Україні загалом 100 млн доларів, включаючи партії бронежилетів і касок для фронту.

"Південна Корея продовжить забезпечувати військові поставки, яких потребує Україна. Слідом за минулорічними, такими як куленепробивні жилети та каски, цього року ми розширимо нашу допомогу", - заявив Юн Сок Йоль.

Вже зараз Сеул опосередковано сприяє військовій допомозі Києву. Наприклад, Сеул схвалив передачу Україні самохідних гаубиць Krab, у яких використовуються компоненти корейського виробництва. Krab використовує шасі, розроблене у Кореї. Ще один приклад — здавання в оренду Сполученим Штатам півмільйона 155-міліметрових боєприпасів.

Також наприкінці 2022 року США просто купили у Кореї 100 тисяч 155-міліметрових пострілів. Крім того, корейці постачають озброєння Польщі, наприклад, танки К-2 та самохідки К-9. Це не можна назвати військовою допомогою Україні, але ці поставки дають можливість полякам передавати свої Т-72 та Krab ЗСУ.

Південна Корея самостійно виробляє боєприпаси та танки. Крім того, вона має понад чотири десятки танків Т-80У і кілька десятків БМП-3, переданих Росією в рахунок сплати боргу СРСР. Ці системи озброєнь радянського зразка та українські військові добре з ними знайомі, зазначає Бі-бі-сі.

Тим часом, ФСБ заявила, що запобігла вбивству Симоньян та Собчак .

Російські офіцери серйозно незадоволені: що відбувається у російській армії.

А Блінкен назвав найкращий спосіб показати Путіну, що він не переживе Україну.