Головна Новини Політика зовнішня політика Президент Молдови Майя Санду планує відвідати Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Молдови Майя Санду планує відвідати Україну

Поїздка в Україну запланована на січень 2021 року

11 грудня 2020, 11:35
Поділіться публікацією:

Президент Молдови Майя Санду планує відвідати Україну з першим офіційним візитом. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook. Поїздка до України запланована на січень.

Президент Молдови Майя Санду планує відвідати Україну

Майя Санду відвідає Україну з першим офіційним візитом . Фото: 24 канал

Про візит Майя Санду та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба домовилися в четвер. Тоді Кулеба приїхав до Кишинева аби обговорити співпрацю країн.

"У мене була зустріч з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, якому я подякувала за привітання з обранням на посаду президента, яке надійшло від президента Володимира Зеленського. Домовилися, що мій візит до Києва відбудеться в січні 2021 року", — зазначила на своїй сторінці Санду.

Також глава Молдови повідомила, що бажає відновити відносини з Україною в економічній галузі та сфері безпеки. Під час  ділової зустрічі обговорювалися й питання міжпарламентського співробітництва.

Нагадаємо, що протягом останніх чотирьох років Україна не підтримувала зв'язків з Молдовою. Причиною стала політика Ігоря Додона, який обіймав посаду президента країни з 2016 року. Під час виборчої кампанії  політик заявляв, що Крим належить Росії.

Нагадаємо, що колишній прем'єр-міністр, лідер партії "Дія і солідарність", прихильник інтеграції в ЄС і НАТО Майя Санду обійшла на 15% голосів Ігоря Додона, який співпрацював з Росією. За неї проголосували майже 58% виборців. Як її призначення може відбитися на відносинах Молдови з Україною, РФ і Заходом, читайте в нашому матеріалі.

Одразу після оголошення результатів виборів, Президент України Володимир Зеленський привітав Майю Санду з перемогою на виборах президента Молдавії у своєму Twitter і при особистій телефонній розмові. 

Також сайт "Коментарі" зібрав думки експертів з приводу активізації відносин Україна-Молдова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини