Президент американської держави має намір прийняти юдаїзм

В Аргентині живе найчисельніша єврейська громада в Латинській Америці

Обраний президентом Аргентини Хав'єр Мілей має намір перейти в юдаїзм, у суботу він взяв участь у єврейській церемонії у Буенос-Айресі, де отримав благословення від рабина. Про це, як повідомляють "Коментарі", передає Bloomberg із посиланням на одного із представників політика.

Новообраний президент відомий своїми правими поглядами, а також беззастережною підтримкою Ізраїлю. Хав'єр Мілей вже пообіцяв, що перенесе посольство Аргентини з Тель-Авіва до Єрусалиму, а під час візиту до США насамперед відвідав могилу юдейського авторитету ребе Менахем-Мендл Шнеєрсона. Сам Мілей назвав цю поїздку "духовним візитом".

Позиція новообраного глави Аргентини контрастує з політикою інших латиноамериканських країн, більшістю яких керують ліві. Так, президент Бразилії критикує Ізраїль за надмірне, на його думку, застосування сили в Газі, а Болівія взагалі розірвала дипломатичні відносини з єврейською державою через численні палестинські жертви в секторі Газа.

Нагадаємо, що в Аргентині мешкає 220 тисяч євреїв, що є найчисленнішою єврейською діаспорою в Латинській Америці. Серед 240 заручників, яких під час атаки на Ізраїль 7 жовтня ХАМАС узяв у заручники, був 21 громадянин Аргентини.

Тим часом, Фінляндія повністю закриє кордон із РФ: названо причину. Фінляндія тимчасово повністю перекриє кордон із Росією.

Рашисти заявили претензії на Херсон. Окупаційний "губернатор" Херсонщини розповів про свою розмову із Путіним.

А Путін у своїй великій промові про "російський світ" згадав Молотова і Сталіна.