Потрібно буде говорити з Росією: Кулеба зробив заяву про підготовку переговорів

Дмитро Кулба підкреслив, що діалог з РФ точно не будуватиметься мовою ультиматумів

Колись справді "треба" буде вести переговори з Росією, але Україна не дозволить їй говорити мовою ультиматумів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє "Укрінформ".

"Звичайно, ми чудово розуміємо, що настане момент, коли потрібно буде говорити з Росією. Але наша позиція дуже чітка: ми не дозволимо Росії говорити мовою ультиматумів, як вона зараз говорить", - висловився Дмитро Кулеба на брифінгу в рамках саміту миру, який пройшов у Швейцарії.

Міністр вважає, що остання заява російського диктатора Володимира Путіна про "пропозицію" припинення вогню проти України в обмін на чотири українські області була покликана, щоб "збити" саміт миру у Швейцарії.

"Йому це не вдалося, серйозного ставлення до його пропозицій немає, тому що (зроблено) дві фундаментальні помилки: мова ультиматумів і друга – що це за вимога, щоб суверенна країна залишила власну суверенну територію?", - сказав Дмитро Кулеба.

Топ-дипломат зазначив, що переговори з РФ Україна має починати з "найсильнішої позиції".

"Закінчити війну можна лише посадивши обидві сторони за стіл переговорів. Наш президент хоче для України найсильнішої позиції", - сказав глава МЗС.

При цьому він згадав про "голоси з Глобального Півдня щодо складних компромісів, на які потрібно піти", що пролунали у перший день саміту.

"Це не та мова, яку ми чуємо від західних партнерів", - зазначив Дмитро Кулеба.

Читайте також на порталі "Коментарі" - голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвала основну умову, за якої Росія може взяти участь у наступному Саміті миру. За її словами, Кремль має для цього виявити бажання та дотримуватись мирних переговорів на основі Статуту Організації об'єднаних націй.