Порошенко пояснив, чому окупували Крим і почалася війна на Донбасі

На думку п'ятого президента, деякі провладні особи були занадто толерантні до нав'язування російських наративів Україні

Протягом восьми із тридцяти незалежних років існування України на сході країни тривають військові дії. За словами п'ятого президента Петра Порошенка, в тому, що агресія Росії стала можлива, винне потурання попередньої влади щодо нав'язування "московських" наративів, повідомляє "Українська правда".

Порошенко вважає, що Україна довгий час знаходилася під впливом окремих ціннісних, а також культурних і економічних ідей родом із РФ. Те, що відразу після окупації Кримського півострова російську навалу не вдалося зупинити, він пов'язує із жахливим станом вітчизняної армії і "розгулом" іноагентов всередині держави.

"Не побачили в російських діях в Придністров'ї, Абхазії і Цхінвальському регіоні попередження — наступною буде Україна", — нарікає Петро Порошенко.

На думку політика, українців до Революції Гідності можна було назвати дійсно сліпими, що і дозволило дати державі слабину. Президента-втікача Віктора Януковича Порошенко називає державним зрадником, який разом зі своєю командою осмислено руйнував Україну та її оборонні спроможності.

"В результаті, на свій ганебний кінець Янукович написав листа в Росію з проханням надіслати війська в Україну", — нагадує п'ятий президент.

Політик стверджує, що глава Кремля Володимир Путін може вважати, що цей "документ" здатний виправдати всі дії росіян — і в Криму, і на Донбасі. Однак, за словами Порошенка, для цивілізованого світу така агресія не має виправдань. Екс-президент упевнений, що Путіна рано чи пізно притягнуть до відповідальності, відправивши під суд.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що саме Порошенко вважає своєю найбільшою помилкою за час перебування в президентському кріслі. Подробиці — в нашій публікації.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, кого з українців п'ятий президент вважає гідними звання найвидатніших.