Політика санкцій після ескалації нікого не цікавить, - Зеленський про можливий наступ Росії

Зеленський наголосив, що Україна готова до будь-якого формату переговорів з Росією, але після наступу санкції буде вводити пізно

Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент України Володимир Зеленський зустрілися на саміті ЄС у Брюсселі, щоб знайти шляхи для відновлення переговорів у "нормандському форматі", який також включає Росію. Про це повідомляє Reuters.

За інформацією офісу президента Макрона, лідери країн ще раз наголосили на тому, що вони прагнути розв'язати конфлікт та сприятимуть збереженню суверенітету й територіальної цілісності України.

За словами Зеленського, що Україна готова до будь-якого формату переговорів з Росією. Однак з боку Заходу мають запровадити санкції проти Москви до нападу на чужі території, а не після військового наступу. Оскільки деякі держави та лідери пропонували ввести жорсткі санкції після будь-якої ескалації з боку Росії.

"Ми змогли пояснити нашим європейським колегам, що політика санкцій після ескалації більше нікого не цікавить – наша держава зацікавлена ​​у потужній санкційній політиці до можливої ​​ескалації, а потім можливої ​​ескалації не буде", - додав президент.

Президент України сподівається отримати підтримку Франції у протидії "гібридній агресії" Росії в Європі, оскільки Париж буде головувати в ЄС з січня 2022 року.

"Обговорив з Макроном питання співпраці Франції та України. Сподіваюся, що під час головування в ЄС Франція приділятиме окрему увагу безпеці та протидії гібридній агресії у Європі", - написав президент у Twitter.

Крім того, Зеленський також запросив Шольца в Україну й висловив сподівання поглиблення співпраці з Берліном в сфері енергетики, безпеки та оборони. Мова йде про критику газопроводу "Північний потік-2" та постачання зброї в Україну.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерти пояснили, чого насправді хоче Росія від України, і це не територія.