Головна Новини Політика зовнішня політика Підуть з Донбасу і Криму: як Європа може поставити режим Путіна на межу руйнування
commentss НОВИНИ Всі новини

Підуть з Донбасу і Криму: як Європа може поставити режим Путіна на межу руйнування

Є потужний важіль

18 лютого 2021, 14:00 comments1233
Поділіться публікацією:

Стало відомо, як Європейський союз і "колективний Захід" можуть поставити на межу руйнування режим Володимира Путіна в Росії та змусити їх піти з окупованих територій Донбасу і Криму. Про це розповів народний депутат України кількох скликань Андрій Сенченко в інтерв'ю виданню "Телеграф".

Підуть з Донбасу і Криму: як Європа може поставити режим Путіна на межу руйнування

Фото: РИА-Новости

За його словами, країни Заходу і Європа бояться жорстко відповісти санкціями на агресивні дії Росії, аргументувавши це тим, що Путін може почати атакувати не тільки найближчих сусідів.

Він сказав, що Захід має найпотужніший важіль, який може знищити режим Володимира Путіна. Йдеться про введення ембарго на покупку російської нафти. Також політик згадав можливість відключення Росії від системи Swift (Товариство всесвітніх міжбанківських фінансових каналів зв'язку).

Сенченко сказав, що навіть якщо мова зайде тільки про загрозу введення санкцій подібного роду, то це може повернути Кремль до тями та змусити росіян залишити окуповані ними території Донбасу та Криму, а також піти з Грузії та Молдови.

Політик зазначив, що поки що європейці не готові до жорстких заходів подібного роду. Він сказав, що вони забувають про цінності, на яких створювалося єдиний простір Європи в обмін на російський газ і ілюзію безпеки.

Довідка: з квітня 2014 року на Донбасі триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Війні на Донбасі передувала анексія Криму в березні 2014 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Янукович зробив заяву з приводу подій на Майдані.

Читайте також, чому Росія загострює конфлікт на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Nedim Khalilov

18 лютого 2021, 14:12

вводят в заблуждение украинскую общественность... никто и ничего делать не станет, пока власть Украины сама не включит процедуры де-оккупации Крыма... конфликт в восточной части Украины, - вторичное "приложение" к оккупации Крыма, - этим вторичным "приложением" задвинули за политические шторы возможности в де-оккупации Крыма...


Новини