Операція Ізраїлю проти "Хезболли": Україна озвучила свою позицію

Україна закликала Ізраїль та "Хезболлу" до стриманості, щоб не допустити масштабної війни

Ізраїлю та "Хезболлі" необхідно запобігти масштабній регіональній війні. Тому вони мають виявити стриманість. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ України в Telegram.

У МЗС зазначили, що із тривогою стежать за рішенням Ізраїлю розпочати обмежену сухопутну операцію на території Лівану.

"Рішуче засуджуючи ракетні обстріли території Ізраїлю з боку угруповання "Хезболла", Україна закликає сторони протистояння до максимальної помірності, щоб запобігти переростанню конфлікту в масштабну регіональну війну", - додали у відомстві.

Також у міністерстві уточнили, що особливе занепокоєння викликає велике зростання в Лівані кількості біженців та переселенців, які були змушені залишити свої будинки через воєнний конфлікт.

Як зазначили у МЗС, критично важливим є уникнення жертв серед цивільного населення та недопущення порушень норм міжнародного гуманітарного права.

"Необхідно якнайшвидше покласти край насильству в регіоні. Мирний і успішний Ліван є запорукою стабільності всіх країн Близького Сходу", - сказано в повідомленні міністерства.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ізраїльські війська розпочали в ніч із 30 вересня на 1 жовтня до наземних рейдів на півдні Лівану в рамках операції проти сил організації "Хезболла". Вона має назву "Північні стріли". Про це повідомляє Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

У заяві ізраїльського військового відомства цієї ночі зазначається, що сили ЦАХАЛ розпочали "обмежені, локалізовані та цілеспрямовані рейди" проти терористичних цілей "Хезболли" у прикордонній зоні на півдні Лівану.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Іран відреагував на нову операцію Ізраїлю: чи готовий розпочати війну.