Головна Новини Політика зовнішня політика ООН попереджає, що 2021 рік може обернутися гуманітарною катастрофою
commentss НОВИНИ Всі новини

ООН попереджає, що 2021 рік може обернутися гуманітарною катастрофою

В ООН рекомендують багатим країнам надавати підтримку бідним

5 грудня 2020, 00:45
Поділіться публікацією:

Наступний рік може стати роком гуманітарної катастрофи, і багаті країни не повинні нехтувати бідними країнами в панічному прагненні отримати вакцину для боротьби з пандемією коронавірусу. Про це заявили вищі посадові особи ООН під час 193-ї Генеральної Асамблеї ООН в п'ятницю, 4 грудня, передає Reuters.

ООН попереджає, що 2021 рік може обернутися гуманітарною катастрофою

ООН

Глава Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) Девід Біслі і глава Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреісус виступили на спеціальній нараді щодо COVID-19.

Пандемія, заходи, прийняті країнами, щоб спробувати зупинити її поширення, і економічні наслідки призвели до 40-процентного зростання кількості людей, які потребують гуманітарної допомоги, повідомили в ООН раніше на цьому тижні. Організація звернулася з проханням про виділення 35 мільярдів доларів на фінансування допомоги.

"2021 рік буквально катастрофічним. Це стає зрозуміло, коли ми дивимося на те, що відбувається зараз", — сказав Біслі, додавши, що голод вже стукає у двері кількох десятків країн.

Девід Біслі також зазначив, що 2021 рік, ймовірно, буде найгіршим роком в плані гуманітарної кризи за всю історію існування ООН. При цьому в організації побоюються, що не зможуть надати всім допомогу, тому зараз необхідно розставити пріоритети.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш і його високопоставлені посадові особи також закликали до того, щоб вакцина проти COVID-19 була доступна для всіх, а багаті країни допомагали країнам, що розвиваються боротися з пандемією і відновлюватися після неї.

Тедрос закликав до негайного вливання 4,3 мільярда доларів у світову програму спільного використання вакцин.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали, коли Україна отримає вакцину від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини