Окупанти обстріляли Одесу під час візиту президента Європейської Ради (ФОТО)

Офіційну частину Шарля Мішеля перервали обстріли рф

9 травня Одесу відвідав президент Європейської Ради Шарль Мішель. Він зустрівся з очільником Уряду Денисом Шмигалем, щоб обговорити блокування росією морських портів України, що може спричинити дефіцит продовольства у світі. Офіційну частину візиту було перервано через обстріли. Про це повідомив прем'єр-міністр України.

Відтак рф знову обстріляли місто, а сама зустріч продовжилася у бомбосховищі.

"Офіційну частину нашої з Шарлем Мішелем зустрічі сьогодні перервала повітряна тривога та випущені агресором ракети поблизу Одеси. Кожну хвилину у бомбосховищі використали для обговорення спільних дій: як зупинити росію та відбудувати Україну. Вдячний за візит справжньому другу України", - повідомив Шмигаль.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у День перемоги росіяни "привітали" Слов'янськ. Російські загарбники продовжують рухатися у напрямку міста Слов'янськ, по всій лінії фронту на Донеччині ведуться запеклі бої. Навіть в таке велике свято для тих народів, які билися проти гітлерівської Німеччини у Другій світовій війні, російські окупанти обстріляли центральну частину Слов'янська. Про це написав у себе у Facebook мер Слов'янська Вадим Лях. Він додав, що наразі всі служби з'ясовують ступінь пошкодження, надають усю необхідну допомогу. Вадим Лях також звернувся з проханням до мешканців Слов'янська уважно ставитись до всіх сигналів тривоги та одразу після їх включення шукати укриття. Також градоначальник просить городян не викладати у мережу фото, де видно, куди саме потрапили ворожі снаряди.