Офіс президента рішуче відповів на санкції Росії проти українських політиків

В Офісі президента запевнили, що вже давно навчилися реагувати на російські маніпуляції

Офіс президента відреагував на розширення списку українців, проти яких Росія ввела спеціальні економічні заходи. Нові санкції торкнулися Петра Порошенка, Святослава Вакарчука та ще кількох членів парламентських партій. В ОП такі дії назвали "технологічним прийомом РФ". Про це повідомляє ТСН з посиланням на сайт президента.

В Офісі президента зазначили, що Росія вдалася до санкцій на тлі ряду скандальних подій. У їх числі назвали в першу чергу отруєння опозиційного лідера Олексія Навального і тривалу політичну кризу в Білорусі, який погіршив ставлення світової громадськості до Росії і послужив стимулом для багатьох країн переглянути свою позицію щодо РФ.

В ОП також заявили, що якщо введення санкцій стосується принципових позицій по територіальній цілісності України і ставлення українців до "непорушності постулату про країну-окупанта, яка анексувала частину їх територій", то санкції слід ввести "проти всіх громадян України".

В Офісі президента також не виключають, що санкції з боку Росії - чергова спроба пограти в різні маніпуляції напередодні чергових місцевих виборів і підіграти деяким політичним групам, "з огляду на схильність РФ до глобальних медійно-пропагандистським провокацій".

"На жаль для російської сторони, всі подібні маніпуляції ми прекрасно вміємо читати і вони абсолютно не впливають на наше внутрішнє політичне здоров'я", - запевнили в Офісі Президента.

Як повідомляло видання "Коментарі", Зеленський вже вирішив, що відповісти Кадирову.