Головна Новини Політика зовнішня політика Очільник МЗС розповів, чим може обернутися вплив РФ на Білорусь для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Очільник МЗС розповів, чим може обернутися вплив РФ на Білорусь для України

За твердженням міністра закордонних справ, Кремлю вдалося занадто глибоко проникнути в білоруську економіку, а також в апарат безпеки і збройні сили країни

28 грудня 2020, 16:48
Поділіться публікацією:

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, чим може обернутися для України повний контроль Російської Федерації над Мінськом. Чиновник не виключає того, що Україна може опинитися в повному військовому оточенні, в результаті чого буде незворотна реальна загроза для нашої країни. Про це глава МЗС розповів німецькому виданню Internationale Politik.

Очільник МЗС розповів, чим може обернутися вплив РФ на Білорусь для України

Дмитро Кулеба - фото з відкритих джерел

"Половина нашої країни виявиться в військовому оточенні Росії. Російські війська знаходяться в Білорусі, в анексованому Криму і на окупованому Донбасі, а також в Придністров'ї, де Москва також розміщує солдатів", — розповів Дмитро Кулеба.

За твердженням міністра закордонних справ, Кремлю вдалося занадто глибоко проникнути до білоруської економіки, суспільства, політики, а також до апарату безпеки і збройних сил сусідньої країни.

За словами глави МЗС, якщо Російській Федерації вдасться остаточно захопити оборонну промисловість Мінська, то Україна буде змушена шукати інші варіанти співпраці в цій галузі, через те, що наша держава має тісні стосунки в царині безпеки і оборони з Білоруссю.

Нагадаємо, що Дмитро Кулеба також зробив важливу заяву про майбутнє Криму і Донбасу. За словами міністра, держава назовсім порвала з "русскім міром", і її спільне майбутнє з країнами Заходу неминуче. Міністр закордонних справ також зазначив, що можливість збереження впливу Кремля на Донбас в обмін на мир виключається, і уряд України не допустить того, щоб даний регіон підкорявся іншій Конституції та правовим нормам, крім як українським.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини