Головна Новини Політика зовнішня політика Образа Трампа, Мінськ і безвіз: про що говорили Байден і Порошенко у новій порції "плівок Деркача"
commentss НОВИНИ Всі новини

Образа Трампа, Мінськ і безвіз: про що говорили Байден і Порошенко у новій порції "плівок Деркача"

Про що йдеться на записах

16 вересня 2020, 13:36
Поділіться публікацією:

Народний депутат Андрій Деркач представив чергову порцію записів телефонних розмов нібито між п'ятим президентом України Петром Порошенком і колишнім віцепрезидентом США Джо Байденом. Деркач представив записи сьогодні, 16 вересня, під час пресконференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

Образа Трампа, Мінськ і безвіз: про що говорили Байден і Порошенко у новій порції "плівок Деркача"

Андрій Деркач заявляє, що записана розмова відбулася 16 листопада 2016 року.

Зокрема, на записах Порошенко нібито просить Байдена про політичне сприяння Україні, щоб тодішній віцепрезидент США підтримав Україну в питаннях щодо Мінських переговорів, а також безвізового режиму з Євросоюзом.

На плівках також йдеться про президента США Дональда Трампа. Нібито Порошенко розповідає Байдену про свою телефонну розмову з Трампом, який на той момент ще не був президентом Сполучених Штатів. Голос, схожий на Порошенко, зазначив, що розмова була досить теплою.

"Добре. Дивіться, цей хлопець, кажучи по-англійськи, є псом, що біжить за машиною по дорозі. Поганий пес буде бігти за машиною вздовж дороги. Цей вислів англійською мовою. Він зловив машину. Він пес, який зловив машину. Він навіть не знає, що робити, він навіть не знає, з чого зроблена ця машина і що в ній. Значить у нас є можливість зробити його героєм", — відповів нібито Байден.

Також голос, який нібито належить Джо Байдена, розхвалював досягнення Петра Порошенка на посаді президента України.

Нагадаємо, Міністерство фінансів США опублікувало заяву, в якій йдеться, що українського нардепа Андрія Деркача внесли в чорний список. Політика звинувачують в тому, що він є "активним російським агентом понад десять років", використовуючи маніпуляції та обман у спробах вплинути на вибори в Сполучених Штатах і в усьому світі.

"Коментарі" писали, що раніше Андрій Деркач опублікував записи розмов нібито п'ятого президента України Петра Порошенка, колишнього віцепрезидента США Джо Байдена та ексдержсекретаря США Джона Керрі. Їх же він передав в Держбюро розслідувань. Там також пообіцяли записи прослухати та вирішити, як бути з ними далі. На записах, стверджує Деркач, — розмова Порошенка і Байдена. Байден нібито просить не втручатися в діяльність компанії Burisma і просить звільнити тодішнього генпрокурора Шокіна. Натомість обіцяє мільярд доларів кредитних гарантій США в допомогу Україні. Записи датовані 2015-2016 роками. Їх, каже нардеп, йому надали журналісти-розслідувачі. Хто саме — не уточнює.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини