Новий німецький уряд продовжуватиме допомагати Україні - Павло Нусс

Склад нового уряду Німеччини також обіцяє бути солідарним із Україною, вважає експерт Павло Нусс.

Епоха фрау Меркель закінчилася. Три німецькі партії - соціал-демократи, зелені та вільні демократи - домовилися про формування нового уряду Німеччини на чолі з лідером соціалістів Олафом Шольцем. Він і очолить новий уряд, замінивши Ангелу Меркель на посаді Канцлера не пізніше 8 грудня поточного року. Як повідомляє видання "Коментарі", таку думку висловив відомий український політичний аналітик Павло Нусс.

"Коаліційна угода нового уряду Німеччини містить пункт, де вказано готовність підтримувати рух України до членства в Європейському Союзі. Витяг з тексту угоди: "Ми працюватимемо спільно з ЄС та його державами-членами над подальшим розвитком "Східного партнерства". Такі держави, як Україна, Молдова та Грузія, які прагнуть членства в ЄС, мають отримати можливість наближатися (до цього) шляхом послідовних реформ у сфері верховенства права та ринкової економіки, - йдеться в тексті угоди", - заявив Нусс.


Також експерт зазначив, що новий німецький уряд продовжуватиме допомагати Україні у відновленні повної територіальної цілісності та суверенітету.

"Склад нового уряду Німеччини також обіцяє бути солідарним з Україною. Зараз з точністю можна сказати, що відносини між Україною та Німеччиною будуть перезавантажені на користь України", - додав експерт.


Нагадаємо, представник впливової німецької політсили - СДПН Олаф Шольц, який за погодженням з коаліцією трьох партій вже офіційно обійме посаду нового канцлера країни, подарував своїй йде на відпочинок попередниці Ангелі Меркель особливий подарунок - вазон з кизиловим кущем. Медіа, що оприлюднила цю новину, пояснює, що саджанець кизилу натякає на законну половинку пані Меркель, її чоловіка Йоахіма Зауера. Саме тому, що цю садову культуру слід вирощувати у кислому ґрунті.