Головна Новини Політика зовнішня політика Назвали головну умову для вступу України в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Назвали головну умову для вступу України в НАТО

Український прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом умови щодо членства в Альянсі

10 лютого 2021, 08:40
Поділіться публікацією:

У Брюсселі український прем'єр-міністр Денис Шмигаль зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом аби обговорити можливі умови співпраці. Під час переговорів генсек повідомив головну умову, виконавши яку Україна може отримати членство в Альянсі. Про це повідомило видання "Інтерфакс-Україна".

Назвали головну умову для вступу України в НАТО

Членство України в НАТО: названо головну умову вступу до Альянсу. Фото: 24 канал

Єнс Столтенберг зазначив, що схвалює наміри держави та підтримуватиме її в бажанні стати частиною НАТО. Проте, аби стати повноправним членом Північноатлантичного Альянсу, Україні потрібно модернізувати та зміцнювати демократичні інститути в країні, а також продовжувати державні реформи.

"У 2008 році НАТО прийняло рішення щодо членства України, і ми залишаємося йому вірні. Важливо зосередити якомога більше серйозні зусилля на продовженні тих позитивних перетворень, які вже йдуть в державі. Це гарантує Україні збереження демократичного і політичного контролю над оборонними інститутами та збройними силами. Крім цього, необхідно продовжувати боротьбу з корупцією і посилювати демократичні інститути. Все це вплине на рішення щодо членства України в НАТО", — підсумував Єнс Столтенберг.

Нагадаємо, що національний центр управління та випробувань космічних засобів України опублікував фотодокази того, що Крим перетворюється на велику військову базу окупантів. Як можна (і чи можна) стати цьому на заваді? Чи є в доступному для огляду майбутньому шанс, що Крим стане непідйомною вагою для Росії? Відповіді на ці та інші запитання читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв якою буде роль США у вирішенні війни на Донбасі. Думку експерта читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини