МЗС жорстко звернулась до Монголії куди поїде Путін: що вимагає

МЗС України закликає владу Монголії передати Путіна правосуддю

На тлі розмов про те, що кремлівський диктатор Володимир Путін зібрався з візитом в Монголію міністерство закордонних справ України звернулося із жорстким закликом до влади цієї країни.

"Українська сторона сподівається, що Уряд Монголії усвідомлює той факт, що Володимир Путін є воєнним злочинцем. На його арешт за підозрою у незаконному примусовому переміщенні українських дітей до Російської Федерації видано ордер Міжнародним кримінальним судом, юрисдикція якого визнається Монголією", - сказано у заяві МЗС.

При цьому у міністерстві підкреслюють, що викрадення українських дітей є тільки одним із численних злочинів, за які кремлівський диктатор Путін і військово-політичне керівництво РФ мають постати перед правосуддям. У МЗС підкреслюють, що саме топ-керівництво Росії винне в тому, що воно розв’язало немотивовану, агресивну війну проти України.

"Ці особи винні в агресивній війні проти Україні, звірствах проти українського народу, вбивствах, зґвалтуваннях, пограбуваннях, обстрілах цивільної інфраструктури та геноциді. Закликаємо монгольську владу виконати обовʼязковий міжнародний ордер на арешт, та передати Путіна до Міжнародного кримінального суду в Гаазі", - сказано у заяві МЗС.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що кремлівський диктатор Володимир Путін зібрався із візитом в Монголію. Це буде перший візит Путіна до країни-члена МКС після того, як у березні минулого року суд видав ордер на його арешт за звинуваченнями у викраденні дітей з окупованих територій України. При цьому речник диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Путіну у Монголії нічого не загрожує і РФ не має жодних застережень із приводу візиту. На Заході вважають, що диктатор просто отримав гарантії безпеки. Деякі експерти вважають, що безпеку Путіна гарантує Китай. Станіслав Бєлковський, колишній політичний радник Кремля, наприклад, зазначив, що Монголія не піде проти Китаю, навіть якщо не хоче воювати зі США.