Малооптимістичні очікування від "Рамштайн-11" озвучив військовий аналітик

Особливого оптимізму щодо потенційної передачі ЗСУ бойової авіації поки немає

Військовий аналітик полковник Петро Черник зазначив, що надання Україні артилерійських боєприпасів та засобів ППО стане предметом обговорення під час одинадцятого засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" 21 квітня, пишуть "Коментарі".

Найбільші потреби української армії станом на зараз і потенційне їх задоволення за результатами чергового "Рамштайну", за словами Петра Черника, це - авіація.

"Це саме та зброя, яка допоможе нам переламати хід війни. Чи я маю оптимізм саме на завтра? Ні, не маю. Хоча дива можуть статися", - додав він.

На думку аналітика, під час завтрашньої зустрічі відбудеться "звіряння годинників" стосовно погодженої минулого місяця Європейським Союзом мети виділити Україні 1 мільйон артилерійських снарядів.

"На зустрічі ймовірно буде йтися про посилення української протиповітряної оборони. До слова, перші системи Patriot вже надійшли в Україну і цілком ймовірною є можливість виділення "чергової порції" систем NASAMS та IRIS-T", - каже військовий аналітик полковник Петро Черник.

Нагадаємо, Міністр оборони України Олексій Резніков у середу заявив, що побудова багаторівневої системи ППО/ПРО у найкоротший термін є пріоритетом для української армії.

Як писали "Коментарі", Генсек НАТО Єнс Столтенберг під час пресконференції з президентом Володимиром Зеленським у Києві заявив, що на липневому саміті у Вільнюсі одним із важливих питань буде обговорення країнами-членами Альянсу гарантії безпеки для України, а також питання її членства в Альянсі.