Лукашенко зустрівся з ватажком "ДНР" Пушиліним: реакція України

В МЗС України засудили заяви Лукашенка щодо співпраці з Україною.

Міністерство закордонних справ України прокоментувало зустріч білоруського диктатора Олександра Лукашенка та ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна. У МЗС України назвали позицію Лукашенка продиктованою Кремлем.

МЗС України засудило зустріч Лукашенка та Пушиліна, вказавши, що це черговий прояв зневаги від білоруського диктатора щодо територіальної цілісності та суверенітету України.

"Ця зустріч є ще одним підтвердженням, що позиція теперішньої влади Білорусі щодо суверенітету та територіальної цілісності України продиктована виключно вказівками Кремля та не має нічого спільного ані з міжнародним правом, ані з міжнародними зобов’язаннями Республіки Білорусь", - наголошують в українському відомстві.

Також у міністерстві вказали на лицемірні слова Лукашенка, який заявив, що готовий співпрацювати з Україною на тих же й принципах, що й з "ДНР".

"Постійні заяви Олександра Лукашенка про його "теплі почуття" до "братнього українського народу" звучать як насмішка, а його практичні дії руйнують принципи добросусідства і взаємної поваги, на яких будувалися відносини між українським та білоруським народами", - відповіли в МЗС України.

У підсумку українське міністерство зазначило, що дії Лукашенка матимуть негативні наслідки для відносин між Україною та Білоруссю.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білорусі звинуватили популярну гру у шпигунстві.

Також "Коментарі" писали про повідомлення прикордонної служби, чи відбувається переміщення військової техніки поблизу українсько-білоруського кордону.