Лукашенко розповів, що робив на кухні Путіна із Кучмою

Самопроголошений президент Білорусі нарікає, що Україна відмовилася інтегруватися з РФ та Білоруссю

Олександр Лукашенко під час Євразійського економічного форуму, який зараз проходить у Москві, нарікає, що Україна не є учасником інтеграційних процесів на пострадянському просторі. У своїй заяві він згадав, що ідея ЄврАзЕС нібито була народжена "на кухні Путіна" і при цьому був присутнім президент України Леонід Кучма.

"Я, як людина бувала, був присутній біля витоків багатьох процесів, - заявив Лукашенко. - Маю вам підказати, що наше євразійство, нинішній ЄврАзЕС, починався на кухні у президента Путіна. Це, справді, було так. Він тут присутній - підтвердить. І тоді задум був хороший... Я пам'ятаю, коли він запросив нас додому... Особливість цього моменту полягала в тому, що з нами тоді була Україна... Леонід Данилович Кучма. Хоча я тоді своєму колезі (Путіну - ред.) говорив, що з цього навряд чи щось вийде, через ситуацію, яка вже тоді почалася складатися у нас на пострадянському просторі і тут у нашому регіоні, але аж 28 документів ми розробили разом з Україною, але потім Україна від цього процесу, як я і думав, відійшла”.

Нагадаємо, що Євразійське економічне співтовариство (ЄврАзЕС) — міжнародна економічна організація, що існувала з 2001 по 2014 роки, що складається з низки колишніх республік СРСР. Була створена для просування її учасниками процесу формування Митного союзу та Єдиного економічного простору (спочатку Росією та Білоруссю, потім Казахстаном, Киргизстаном та Таджикистаном, згодом — ЄврАзЕС), а також реалізації інших цілей та завдань, пов'язаних із поглибленням інтеграції в економічній та гуманітарній сферах. Скасована у зв'язку із створенням Євразійського економічного союзу (ЄАЕС). З 2016 року абревіатура ЄврАзЕС у публічному просторі використовується поряд із абревіатурою ЄАЕС.

Тим часом, керівник розвідки Росії звинуватив Захід і прогнозує їм кінець існування.

Найбільший у світі авіаносець США прибув Осло: з'явилася реакція Москви.

А Дому Гітлера вигадали нове застосування.