Головна Новини Політика зовнішня політика Леонід Кравчук зробив важливу заяву стосовно Мінських перемовин по Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Леонід Кравчук зробив важливу заяву стосовно Мінських перемовин по Донбасу

Політик вважає, що перемовини слід перенести, адже Білорусь на сто відсотків залежна від Путіна

26 лютого 2021, 11:51
Поділіться публікацією:

Переговори тристоронньої контактної групи, що займається питаннями війни на Донбасі, слід перенести із Білорусі до будь-якої іншої країни. Таке бачення розвитку подій висловив перший президент України, очільник вітчизняної делегації у ТКГ Леонід Кравчук в інтерв’ю DW.

Леонід Кравчук зробив важливу заяву стосовно Мінських перемовин по Донбасу

Кравчук вважає, що перемовини ТКГ слід перенести із Мінську. Фото: РИА Новости

За словами політика, за всі роки ведення дипломатичних перемовин мінський майданчик жодним чином не допоміг у вирішенні конфліктів. Це Кравчук пов’язує із тим, що Білорусь, яка приймає учасників ТКГ, не є абсолютно незалежною державою, а демонструє тісні взаємозв’язки із Росією.

"До речі, перші зустрічі починалися в Женеві. Потім перенесли в Мінськ, тому що так захотів Путін. І Франція, і Німеччина, і Україна — тобто Порошенко — підтримали. І саме Путін, тому що йому краще бути в Мінську, де його друг Лукашенко, ніж в Женеві", — стверджує Леонід Кравчук.

На переконання голови української делегації, до перемовин у нормандському форматі слід знову повернути США, інакше реальних зрушень в бік миру на Донбасі швидко досягти не вдасться. Зрозуміло, що при такому розкладі доведеться змінювати місце проведення зустрічей ТКГ.

"Перенести потрібно. Не можна проводити у країні, яка залежна від Росії на сто відсотків. Країні, де влада в диктаторських руках. Незрозуміло, як за таких умов може діяти структура, яка бореться за мир. Це нонсенс. Воно не стикується. Обрати інше місце для перемовин", — підкреслює політик.

При цьому Кравчук не пропонує нового конкретного місця зустрічі. За його словами, це може бути знову Женева чи, наприклад, Париж. У будь-якому разі від "допомоги" Білорусі Леонід Кравчук воліє відмовитися.

Свою позицію політик пояснює тим, що ТКГ за весь час існування не змогла домогтися від Росії жодних важливих поступок, що постійно віддаляє окуповані українські території від бажаного миру. Місце проведення переговорів на це теж безпосередньо впливає — як і кількість учасників дипломатичних бесід.

При цьому Леонід Кравчук заперечує будь-які чутки про ймовірний вихід України із Мінських угод. Навпаки: українська влада наполягає на удосконаленні перемовного процесу, додаванні більш жорстких і активних дій. Це, переконаний політик, має стосуватися не лише перемовин у високих кабінетах, а й військовій тактиці на території Донбасу. Як і раніше, Кравчук підкреслив, що називати реальну війну провокаціями — абсурдно.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, чому, на думку Кравчука, Росія не відкриває пункти пропуску на окупованому Донбасі.

Також на порталі можна дізнатися, яким чином Леонід Кравчук відреагував на введені проти Віктора Медведчука та інших осіб санкції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини