Головна Новини Політика зовнішня політика "Легітимний", "Резидент" та інші: суд зобов'язав закрити російські Telegram-канали
commentss НОВИНИ Всі новини

"Легітимний", "Резидент" та інші: суд зобов'язав закрити російські Telegram-канали

У списку також опинилися канали "Картель" і "Пліткарка"

25 лютого 2021, 16:30
Поділіться публікацією:

У Харкові суд поставив зобов'язати українських інтернет-провайдерів закрити Тelegram-канали, який СБУ звинувачує в роботі на російські спецслужби. Таке рішення прийняв районний Київський суд Харкова. Про це повідомили в прес-службі Національної комісії з питань зв'язку та інформатизації.

"Легітимний", "Резидент" та інші: суд зобов'язав закрити російські Telegram-канали

Фото: Google

Суд ухвалив дане рішення 23 лютого, а вже 24 лютого Служба безпеки України направила відповідне звернення до Національної комісії.

Рішенням передбачається заарештувати дані Telegram-каналів "Легітимний", "Резидент", "Пліткарка" і "Картель" і закрити до них доступ для українських користувачів.

Постанова підлягає негайному виконанню після його оголошення. Способи блокування в прес-службі Національної комісії не уточнили. Станом на 25 лютого канали продовжують функціонувати.

Довідка: варто нагадати, що 2 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів санкції проти народного депутата Тараса Козака та його активів, серед яких були телеканали 112, NewsOne і Zik. Фактичним власником каналів називають нардепа і кума Путіна Віктора Медведчука.

Володимир Зеленський заявив, що канали фінансували з Росії та працювали проти національної безпеки України, підриваючи шлях нашої країни до Європейського союзу і НАТО.

Міністр культури Олександр Ткаченко звинуватив канали в інформаційному тероризмі і назвав їх рупорами російської пропаганди. Секретар РНБО Олексій Данилов пригрозив санкціями всім каналам, які ведуть антиукраїнську діяльність.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що СБУ затримала експерта з телеканалів Медведчука по обвинувачення в державній зраді.

Читайте також про контакти між Зеленським і Байденом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ирина

25 лютого 2021, 17:21

Интересно и сколько в итоге на это выделят денег ?? Пока мы тут за тарифы боремся https://kosatka.media/category/gaz/news/naftogaz-obnarodoval-cenu-na-gaz-v-marte-dlya-svoih-klientov Источник: https://politics.comments.ua/news/foreign-policy/legitimnyy-rezident-i-drugie-sud-obyazal-zakryt-rossiyskie-telegram-kanaly-672590.html


Новини