Кулеба звернувся до ЄС із закликом прийняти історичне рішення щодо України

Дмитро Кулеба звернувся до лідерів ЄС - просить не відкладати рішення щодо членства України в Євросоюзі

Європейський Союз має від розмов перейти до реальних справ та прийняти Україну в ЄС. Таке рішення дало б велику надію українському народові в цей непростий час і зміцнило б становище самої України. Як передає видання "Коментарі", про це у своїй колонці "Financial Times" написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Міністр погодився з тим, що Україна не може пройти за стандартною процедурою на набуття членства в ЄС, яку раніше проходили всі країни, зосереджуючись на вирішенні технічних та економічних питань, але час зараз зовсім інший.

Дмитро Кулеба підкреслив, що членство України в Євросоюзі могло б дати справді до ладу українському народові у війні проти Росії. Таким чином, перемога наступила б набагато швидше.

За словами глави МЗС, рішення про прийняття України в ЄС могло б стати тим, за яке б переповнювала гордість усі країни ЄС.

Кулеба звернувся до заклику до лідерів країн ЄС дати "зелене світло" рішенню на членство України в ЄС.

"Цей крок призведе до величезного поштовху надії українського народу. У ці темні часи вона нам потрібна як ніколи", – переконаний Дмитро Кулеба.

За його словами, якщо проаналізувати результати соціологічних опитувань, то стане зрозумілим, що рішення ухвалити Україну в ЄС підтримує більшість громадян країн Євросоюзу. Тому тепер рішення лише за лідерами ЄС.

Дипломат також зазначив, що від вступу України до ЄС виграє Європа, тому що українці – це потужна, сильна, добра, хоробра та розумна нація.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Аваков відреагував на російський фейк про свою смерть.