Кулеба розповів, коли Україна може стати членом НАТО

На думку міністра закордонних справ, це може статися в будь-який момент

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що країна може стати членом НАТО навіть під час російської агресії. Про це повідомляє "Газета по-українськи".

"Ніяких обмежень, коли можна вступати в НАТО, ні. Сподіваюся, до моменту вступу ми припинимо російську окупацію в Криму і на Донбасі. Нам просто потрібно надати альянсу сою програму розвитку, спробувати її вдосконалити, щоб відповідати всім критеріям. Мені не подобається, що українська політика зараз багато говорить, а мало робить. через це населення України розчаровується в людях, а чого ви ще хотіли? Я постараюся зробити все, щоб ми якомога швидше стали членом НАТО ", - заявив Кулеба.

Раніше "Коментарі" дізналися в експертів, чи допоможе НАТО Україні ефективно боротися з Росією.

На думку експерта-міжнародника, голови правління неурядової організації "Майдан закордонних справ" Олега Білоколос, тут потрібно виділити три аспекти.

"Перше. НАТО сьогодні прагне зміцнити свій східний фланг і зробити більш дієвим курс на стримування агресивної Росії. Внесок в це з боку України та Грузії, безсумнівно, підвищив би ефективність НАТО на цьому напрямку", - вважає Олег Білоколос.

Другий аспект, за словами експерта, полягає в тому, що можливості Альянсу безпосередньо залежать від військових і економічних можливостей його країн-учасниць.

"Прискорений розвиток цих складових і суттєве підвищення рівня того, що сьогодні у світі називають" національною стійкістю "(national resilience), - надійний путівник Києва на шляху до НАТО", - підкреслює Олег Білоколос.

Третім аспектом він вважає необхідність Україні зробити все можливе для подальшого розширення наявної підтримки в Конгресі США з боку обох партій - республіканців і демократів.

"Це повинно стати найголовнішим завданням української дипломатії на сьогоднішньому етапі", - упевнений експерт-міжнародник.