Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба розповів, коли Україна може стати членом НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба розповів, коли Україна може стати членом НАТО

На думку міністра закордонних справ, це може статися в будь-який момент

2 вересня 2020, 12:35 comments1131
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що країна може стати членом НАТО навіть під час російської агресії. Про це повідомляє "Газета по-українськи".

Кулеба розповів, коли Україна може стати членом НАТО

"Ніяких обмежень, коли можна вступати в НАТО, ні. Сподіваюся, до моменту вступу ми припинимо російську окупацію в Криму і на Донбасі. Нам просто потрібно надати альянсу сою програму розвитку, спробувати її вдосконалити, щоб відповідати всім критеріям. Мені не подобається, що українська політика зараз багато говорить, а мало робить. через це населення України розчаровується в людях, а чого ви ще хотіли? Я постараюся зробити все, щоб ми якомога швидше стали членом НАТО ", — заявив Кулеба.

Раніше "Коментарі" дізналися в експертів, чи допоможе НАТО Україні ефективно боротися з Росією.

На думку експерта-міжнародника, голови правління неурядової організації "Майдан закордонних справ" Олега Білоколос, тут потрібно виділити три аспекти.

"Перше. НАТО сьогодні прагне зміцнити свій східний фланг і зробити більш дієвим курс на стримування агресивної Росії. Внесок в це з боку України та Грузії, безсумнівно, підвищив би ефективність НАТО на цьому напрямку", — вважає Олег Білоколос.

Другий аспект, за словами експерта, полягає в тому, що можливості Альянсу безпосередньо залежать від військових і економічних можливостей його країн-учасниць.

"Прискорений розвиток цих складових і суттєве підвищення рівня того, що сьогодні у світі називають" національною стійкістю "(national resilience), — надійний путівник Києва на шляху до НАТО", — підкреслює Олег Білоколос.

Третім аспектом він вважає необхідність Україні зробити все можливе для подальшого розширення наявної підтримки в Конгресі США з боку обох партій — республіканців і демократів.

"Це повинно стати найголовнішим завданням української дипломатії на сьогоднішньому етапі", — упевнений експерт-міжнародник.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини