Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба про повернення Криму і Донбасу: "Україна готова на компроміси"
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба про повернення Криму і Донбасу: "Україна готова на компроміси"

Глава МЗС Дмитро Кулеба позначив, що заради повернення окупованих Криму і Донбасу, в Україні готові до їх особливого статусу

3 червня 2020, 22:34 comments1453
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна розглядає можливість надати Криму і Донбасу особливий статус як компроміс в рішенні по їх поверненню з окупації Росії. Про це сам Кулеба розповів в інтерв'ю німецькому виданню Deutche Welle.

Кулеба про повернення Криму і Донбасу: "Україна готова на компроміси"

За словами міністра, зазначені регіони можуть отримати особливий статус, але без права накладати вето на будь-які загальнонаціональні рішення. При цьому Україна наполягає на поверненні контролю над своїми кордонами.

"Ми пропонуємо Росії дуже просте рішення, щоб ми ніколи не перетнули нашу "червону лінію" — суверенний контроль над кордоном. І замість ми готові вести переговори про особливий статус цих регіонів у межах України, але без права накладати вето на будь-які загальнонаціональні рішення", — заявив глава МЗС.

При цьому Дмитро Кулеба підкреслив, що зазначені ініціативи Україна вже представила а в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про візит глави Офісу президента Андрія Єрмака і глави МЗС Кулеби Дмитра в Берлін у пошуках відповіді на довгоочікуване мирне врегулювання ситуації на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини