Головна Новини Політика зовнішня політика Кравчук запропонував запустити автобус через лінію розмежування: де саме і навіщо
commentss НОВИНИ Всі новини

Кравчук запропонував запустити автобус через лінію розмежування: де саме і навіщо

Зокрема техніку можна використати для гуманітарних вантажів

18 лютого 2021, 17:36
Поділіться публікацією:

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук наполягає на розблокуванні роботи контрольного пункту в’їзду-виїзду "Золоте", що знаходиться у Луганській області. Про таку вимогу до російської сторони повідомляє прес-служба вітчизняної делегації ТКГ.

Кравчук запропонував запустити автобус через лінію розмежування: де саме і навіщо

Кравчук вимагає РФ розблокувати роботу КПВВ "Золоте". Фото із відкритих джерел

На думку Кравчука, цілком доречно вже найближчим часом розпочати можливість перетинати лінію розмежування в Золотому, що планується вже не один місяць. Орієнтовною датою політик назвав 24 лютого. Додатково Кравчук виступив із пропозицією ввести в дію спеціальний "автобус-човник", наданий Україною, який перевозитиме громадян в обидва боки. Крім того, за потреби транспорт можна буде використати для доставки гуманітарного вантажу, якщо українцям на окупованій території знадобиться допомога.

Представники Росії у ТКГ поки не відреагували на подібну пропозицію жодним чином.

Слід зазначити, що крім роботи КПВВ "Золоте" Леоніда Кравчука також хвилюють питання збереження "тиші", звільнення наявних у бойовиків полонених і, звісно, вільне пересування в ОРДЛО представників міжнародних організацій — ОБСЄ, МАГАТЕ тощо.

Під час свого виступу на онлайн-зустрічі з іншими представниками ТКГ Леонід Кравчук також вкотре наголосив, що Росія зрештою має припинити цей військовий наступ та дезінформаційну кампанію, адже все це не допоможе. Від політика пролунали справедливі звинувачення у веденні армією РФ війни на Донбасі та окупації Кримського півострова.

Нагадаємо, що 18 лютого під час прямого ефіру одного із українських телеканалів Леонід Кравчук висловився за те, аби українці почали називати речі своїми іменами. Посадовець переконаний, що конфлікт на Донбасі слід розуміти як війну, а не АТО чи ООС.

Також на порталі можна дізнатися, чому, на думку експерта, у Кравчука так раптово змінилася риторика щодо питань Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини