Кравчук заявив, що Путін підпише мирний план по Донбасу

Україна починає діяти рішуче

Перший президент України і глава української делегації в мінській ТКГ Леонід Кравчук висловив упевненість в тому, що глава Кремля Володимир Путін підпише план мирного врегулювання війни на Донбасі. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода".

За словами Кравчука, мирний план щодо врегулювання військового конфлікту на Донбасі буде одним з тих кроків, які покращують і конкретизують зусилля для вирішення ситуації. Він зазначив, що про конкретику можна буде говорити, коли план підпише російський президент Володимир Путін.

Кравчук зазначив, що у глави Кремля не буде підстав для заперечення з мирним планом. Перший президент сказав, що підстав ветувати мирний план у Путіна немає. Він зазначив, що план є прив'язкою до конкретних дат, рішенням і відповідальності за них.

Глава української делегації наголосив, що мирний план стане одним з тих кроків, які допоможуть поліпшити та конкретизувати зусилля нашої країни для того, щоб вирішити питання війни на Донбасі.

Кравчук зазначив, що Україна робитиме рішучіші дії в тому випадку, якщо Росія буде штучно використовувати дану ініціативу у своїх цілях.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Луганської та Донецької областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником, попри численні докази її прямого вторгнення в Україну.

Раніше "Коментарі" повідомляли, скільки політичних партій працює в Україні.

Читайте також, як Кравчук прокоментував слова Байдена про те, що Путін - вбивця.