Кравчук назвав головну мету Путіна щодо України

Глава Кремля вважає, що Україна повинна бути знищена

Глава української делегації в мінській ТКГ і перший президент України Леонід Кравчук розповів про те, що президент Росії Володимир Путін думає про нашу країну і назвав головну мету глави Кремля в нашому ставленні. Про це він повідомив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

За словами Кравчука, Росія виступає проти встановлення миру на Донбасі в мінських переговорах. Він зазначив, що терористи на окупованих територіях Донецької та Луганської областей не приймають рішення про припинення вогню через те, що такі питання вирішуються в Кремлі.

Перший президент заявив, що Росія і бойовики на Донбасі не хочуть миру на Донбасі, оскільки відмовляються дотримуватися режиму повного припинення вогню. Він зазначив, що в Москві не сприймають Україну як незалежну державу, а Володимир Путін вважає, що наша країна повинна бути знищена.

Глава української делегації наголосив, що не потрібно драматизувати і розводити паніку щодо можливості повномасштабної війни з Росією, а навпаки зміцнювати оборону нашої країни і єдність суспільства з цього питання.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередником у переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого вторгнення на територію України. Війні на Донбасі передувала анексія Криму Росією в березні 2014 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про введення локдауну у двох містах України.

Читайте також про подорожчання продуктів в Україні.