"Кожен п'ятий не говорить російською": у РФ визнали проблему мігрантів

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв визнав існування проблеми адаптації мігрантів

Зараз у деяких класах у школах РФ кожна п'ята дитина не говорить російською. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв.

Після зіткнень на етнічному ґрунті між російськими школярами та приїжджими російська влада вимушено визнала наявність проблеми мігрантів у РФ. Щоправда, Дмитро Медведєв недоліки правлячої влади вирішив пояснити "перевагами" російського законодавства:

"Відповідно до нашого законодавства, дітей із сімей мігрантів приймають у дитячі садки, школи, коледжі на тих же підставах, що й дітей російських громадян, - заявив Дмитро Медведєв. - Жодних вимог до володіння російською мовою законом у таких учнів не встановлюється. З однієї сторони, це забезпечує рівні можливості в здобутті освіти в Росії для всіх дітей, незалежно від їх громадянства. Це загалом правильний справедливий підхід. Це важлива соціальна гарантія. Але є і зворотний бік медалі: в класи потрапляють хлопці, які вчитися на російській мові не в змозі. Вони відокремлені від однолітків, часто стають агресивними. Якщо таких хлопців досить багато, вони ще й утворюють групи за етнічним принципом. Наслідки відомі та набувають негативного резонансу".

За останні кілька тижнів у різних регіонах Росії почастішало "полювання" на таджицьких мігрантів – їх затримують, влаштовують необґрунтовані перевірки, б'ють. Як зазначають ЗМІ, акції проти мігрантів активізувалися після того, як група жителів міста Котєльнікі звернулася до Володимира Путіна . Вони стверджували, що їхнє місто стало "таджицьким анклавом", а 80 відсотків його населення становлять мігранти.

Тим часом, помер один із найбільших шпигунів, який працював на Росію.

Через підрив Каховської ГЕС загинуло більшість тварин зоопарку у Новій Каховці, - UAnimals.

А Укргідроенерго повідомило про дату найбільшого розливу Дніпра через підрив Каховської ГЕС.