"Кінець цивілізації": Путін заявив про ризик глобального конфлікту в світі

За його словами, це буде кінець цивілізації

Президент Російської федерації Володимир Путін заявив про потенційну небезпеку глобального конфлікту, який охопить весь світ і може стати "кінцем цивілізації", як Друга Світова війна. Він порівняв поточну міжнародну ситуацію з тридцятими роками XX століття. Про це Путін заявив під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, повідомляє видання "Радіо Свобода".

За словами Путіна, на сьогодні у світі можна спостерігати те, як загострюються і посилюються внутрішньополітичні процеси, в тому числі й серед провідних світових держав. Він зазначив, що це все дає віддачу в область міжнародних відносин, робить їх нестабільними і непередбачуваними.

Путін зробив акцент на ослабленні міжнародних інститутів, множенні регіональних конфліктів і деградації системи глобальної безпеки.

Він заявив, що в минулому столітті нездатність міжнародного співтовариства до вирішення подібних проблем привела до Другої Світової війни.

Путін сказав, що "сподівається, що глобальний гарячий конфлікт на сьогодні неможливий", адже він буде означати "кінець цивілізації" (швидше за все натяк на ядерну війну).

Президент РФ також зазначив ризик наростання протиріч у світі надалі, поляризацію поглядів в країнах, посилення лівого і правого радикалізму, зростання популізму і крайнощів.

Довідка: з квітня 2014 року в частині Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія за участю регулярних військ РФ і незаконних збройних формувань. Агресії на Донбасі передувала анексія АРК Крим, яка відбулася в березні 2014 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про погіршення стану Путіна і запуску процесу транзиту влади в РФ.

Також в Кремлі відзначили серйозні протиріччя між Путіним і Байденом в питанні війни на Донбасі.