Київ відкинув попередження Берліна щодо застосування Bayraktar на Донбасі

Посол України нагадав Німеччині про право захищатися

В уряді Німеччини висловили стурбованість після застосування українською армією безпілотників Bayraktar на Донбасі. Український посол у Берліні Андрій Мельник нагадав німецькій стороні про право захищатись. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю Андрія Мельника виданню "Bild".

За словами Андрія Мельника, офіційний Берлін вважає неприпустимим застосовувати безпілотників, які, згідно з Мінськими домовленостями, заборонені в небі над Донбасом. Застосовуючи безпілотники, обидві сторони порушують домовленості та роблять крок не до миру, а до посилення деескалації на сході України. Мельник наголосив, що Україна категорично проти попередження Берліна щодо неприпустимості ЗСУ застосовувати безпілотники навіть для власного захисту.

Дипломат наголосив, німецьким колегам варто знати про право захищатися. Це право має Україна, особливо, коли ворожа артилерія не вщухає і від снарядів гинуть мирні жителі Донбасу, а також українські воїни.

Андрій Мельник порадив німецькій стороні з великою завзятістю працювати для того, щоб таки організувати нову зустріч лідерів "Нормандського формату" у Берліні, ніж висловлювати занепокоєння маневрами української армії з метою захисту. Якщо ж говорити про обстріли, то дипломат радить звернути більшу увагу на те, що відбувається на окупованій частині Донбасу, як там поводяться бойовики та що собі дозволяють стосовно мирних громадян та українських солдатів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - експерти оцінили можливість відновлення гарячої фази війни на сході вже у листопаді.