Головна Новини Політика зовнішня політика Кабмін заборонив в'їзд і виїзд з території Криму: для кого можуть бути винятки
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін заборонив в'їзд і виїзд з території Криму: для кого можуть бути винятки

Уряд прийняв рішення про тимчасове закриття КПВВ до Криму під час позачергового засідання 8 серпня

8 серпня 2020, 12:14 comments4795
Поділіться публікацією:

Кабінет Міністрів України сьогодні, 8 серпня, під час позачергового засідання, прийняв рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з неї. Про це своїй сторінці в Facebook повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Кабмін заборонив в'їзд і виїзд з території Криму: для кого можуть бути винятки

За його словами, таке рішення обумовлене дорученням президента Володимира Зеленського переглянути режим роботи контрольно-пропускних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим та міста Севастополя.

Робота контрольних пунктів в'їзду і виїзду на територію окупованого півострова припиниться з 8:00 9 серпня. КПВВ попередньо повинні відновити роботу з 8:00 30 серпня.

Винятки можуть бути для таких категорій населення:

- місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано в Автономній Республіці Крим або місті Севастополі, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна — на в'їзд;
- місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано за межами Автономної Республіки Крим або міста Севастополя, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна — на виїзд; які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома" Єдиного державного вебпорталу електронних послуг з моменту перетину контрольних пунктів в'їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і виїзду з неї;
— осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів чи у зв'язку з виконанням міжнародних зобов'язань, представників дипломатичних установ і гуманітарних місій, які виїжджають з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна.

Виїзд і в'їзд до Криму для інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Крім того, виїзд і в'їзд в Крим не громадян України за наявності підстав гуманітарного характеру здійснюється за рішенням Голови Державної прикордонної служби за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України починаючи з суботи, 8 серпня, переходить на надзвичайний режим роботи. Причиною такого рішення стало погіршення епідемічної ситуації в нашій країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини