Грузинська партія цинічно використовує війну в Україні у своїй рекламі: з'явилася реакція МЗС

У МЗС України засудили використання кадрів війни в Україні у політичній рекламі.

Україна звернулася до уряду Грузії та партії "Грузинська мрія" із закликом не використовувати тему війни Росії проти України у внутрішньополітичній боротьбі. Міністерство закордонних справ України виступило із заявою, в якій наголосило на неприпустимості застосування в політичній рекламі зображень жахливих наслідків агресії РФ проти українського народу.

"Неприпустимо використовувати в політичній рекламі кадри зі стражданнями та кров’ю тисяч невинних людей, руйнуванням церковних святинь та культурного спадку людства. Це є грубим порушенням етичних норм", — йдеться в заяві МЗС.

Українська сторона також нагадала, що саме завдяки спротиву України російській агресії грузинський народ може не побоюватися нової війни. "Україна платить надзвичайно високу ціну за те, щоб зберегти мир не лише для себе, а й для інших країн, включно з Грузією", — підкреслили в міністерстві.

МЗС запевнило, що Україна рішуче підтримує територіальну цілісність та суверенітет Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів і продовжуватиме цю підтримку незалежно від обставин.

Також у відомстві висловили надію на те, що парламентські вибори в Грузії пройдуть у демократичний та мирний спосіб, а грузинський народ збереже свій стратегічний курс на вступ до Європейського Союзу та НАТО.

"Ми сподіваємося, що грузинський народ продовжить шлях до європейської спільноти та євроатлантичної інтеграції, зберігаючи при цьому демократичні цінності та стандарти", — резюмується в заяві українського МЗС.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що "Грузинська мрія" залякує виборців війною в Україні. Провладна проросійська партія "Грузинська мрія" вивісила нові передвиборчі банери в Тбілісі на яких закликає обрати мир, залякуючи грузинів наслідками війни в Україні.