ФСБ заявила про запобігання замаху на друга Дугіна та Стрєлкова

Він відомий у Росії як "православний олігарх", який підтримує війну в Україні

Федеральна служба безпеки Росії заявила про запобігання замаху на російського олігарха, відомого своєю ненавистю до України, Костянтина Малофєєва. Останній відомий своєю дружбою з російським філософом Олександром Дугіним, якого ЗМІ називають "мозком Путіна". Крім того, згідно з повідомленнями ЗМІ, Малофєєв міг фінансувати вторгнення групи Стрєлкова-Гіркіна до України у 2014 році.

Згідно з повідомленням російської спецслужби, нібито замах на Малофєєва готували бійці Російського добровольчого корпусу , які нещодавно брали участь у боях на Брянщині. Нібито Малофєєва мали підірвати, прикріпивши до днища його авто вибухівку. Організатором замаху ФСБ оголосила громадянина Росії Дениса Капустіна, "одного з керівників "Російського добровольчого корпусу", який бере участь у бойових діях проти російських військ на боці України, "який проживає на території України і діє під контролем СБУ".

Малофєєв також прокоментував повідомлення про замах, що нібито готувався на нього:

"Хочу запевнити, що ні сьогодні, ні завтра ніщо – ні погрози, ні теракти – не вплинуть на мою гарячу та щиру патріотичну позицію. Ворог буде розбитий. Перемога буде за нами, з нами Бог!" - написав Малофєєв у своєму телеграм-каналі.

При цьому колишній лідер донецьких сепаратистів Ігор Стрєлков, який останнім часом невтішно відгукується про тактику і стратегію кремлівського керівництва у війні в Україні, поставив під сумнів сам факт замаху, натякаючи на інсценування:

"Матеріали слідства не маю і сам-себе гнівно засуджую, але:

1) по-перше, виходить, що Капустіна ФСБ "витіснило" з Брянської області не кудись, а до Москви,

2) якось дуже стрімко Малофєєв ледь не став жертвою саме Капустіна - причому прямо на підземній стоянці, що охороняється в підземному гаражі ділового комплексу "Новинський".

Звідси висновок: або в оточенні Малофєєва працювали агенти Капустіна, або завдання Капустіна виконував сам Малофєєв, або... Капустін тут зовсім не до чого", - написав у своєму телеграм-каналі Ігор Стрєлков.

Тим часом Шойгу зажадав за всяку ціну взяти Вугледар, а в Бахмуті противник захопив східну частину міста. Проте центр та значна частина населеного пункту під контролем українських захисників.