Фокін отримав відповідь по ситуації на Донбасі

ТКГ відповіла Вітольда Фокіна про його заявах

Українська делегація в Тристоронній контактній групі з неприємним подивом сприймає повідомлення про резонансні заяви пана Фокіна по війні на Донбасі і в Криму, зроблені у Верховній Раді. Про це повідомляє "Укрінформ".

"Пан Фокін як і будь-яка людина має право на власну позицію, якою б дивною вона не здавалася. Але ми разом як делегація України в переговорах в ТКГ повинні дотримуватися виключно офіційної позиції нашої держави навіть тоді, коли не беремо участі в переговорах. Тим більше, що в питаннях про тимчасової окупації Криму та війні на Донбасі дотримуватися офіційної позиції дуже легко, оскільки офіційна позиція України повністю збігається з правдою про війну ", - йдеться в заяві.

Як раніше повідомляли "Коментарі", в ТКГ пояснили, чому Зеленський різко не критикує Кремль.

Президент опинився в непростій ситуації, впевнений представник України в ТКГ Сергій Гармаш. На всі зміни обстановки на Донбасі він повинен реагувати в публічній площині гранично обережно. Інакше Росія може піти на ескалацію конфлікту.

"Перемир'я під час війни суспільство сприймає неоднозначно. Але це я, як журналіст і звичайна людина, можу говорити, що і як потрібно робити і коментувати. Він же чудово розуміє, якщо буде різко відповідати Кремлю, може стати тільки гірше. 22-го липня адже вже було перемир'я, але обстріли тривали. Тільки коли Зеленський зателефонував Путіну, почався реальний режим тиші І так було вже не раз ", - говорить Гармаш.