Головна Новини Політика зовнішня політика Євросоюз ще на рік продовжив санкції проти Януковича
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз ще на рік продовжив санкції проти Януковича

Європейський союз ще на рік продовжив санкції проти президента-втікача

4 березня 2021, 16:42
Поділіться публікацією:

Європейський союз ще на рік продовжив санкції проти президента-втікача Віктора Януковича та його оточення. При цьому з чорного списку виключили двох осіб, про це повідомляється на сайті Ради Євросоюзу.

Євросоюз ще на рік продовжив санкції проти Януковича

ЄС продовжив санкції проти Януковича - фото з відкритих джерел

Зазначається, що сьогодні, 4 березня, Рада ЄС ухвалила рішення продовжити ще на один рік, до 6 березня 2022 року, заморожування активів семи осіб, визнаних відповідальними за незаконне привласнення українських державних коштів або за зловживання службовим становищем, яке спричинило шкоду українським державним фондам.

У документі наголошується, що санкції щодо однієї людини продовжені до 6 вересня 2021 року, а дві фізичні особи виключені зі списку.

Зазначимо, що раніше повідомлялось, що зі списку санкцій виключили колишнього в.о. прем'єр-міністра Сергія Арбузова та екс-міністра освіти Дмитра Табачника.

Нагадаємо, що раніше Віктор Янукович зробив заяву щодо подій на Майдані і назвав Революцію Гідності "збройним переворотом". Екс-президент стверджує, що більшість українців знає, що в анексії Криму та війні на Донбасі винен саме "Майдан, а точніше — його лідери Турчинов, Яценюк, Порошенко та інші". Про це повідомили адвокати екс-президента України.

До цього Янукович покликав прокурорів з ОГПУ і співробітників Держбюро розслідувань приїхати до нього в Ростов на Дону, щоб прояснити питання по кримінальних справах Майдану і державній зраді під час підписання харківських угод 2010 року. Зазначимо, що раніше адвокати Януковича звернулися до ДБР і ОГПУ після публікації інформації про оголошення підозри Януковичу в державній зраді. Він закликав правоохоронців приїхати до нього на територію Росії, де Янукович отримав "тимчасовий притулок".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини