Головна Новини Політика зовнішня політика Європейський суд із прав людини підтримав Україну у справі проти РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейський суд із прав людини підтримав Україну у справі проти РФ

Експерти вважають прийняте проміжне рішення ЄСПЛ потужним юридичним ударом по Росії

14 січня 2021, 12:52
Поділіться публікацією:

14 січня Європейський суд із прав людини назвав прийнятним позов України проти Росії щодо анексії Криму. Про позитивне проміжне рішення високого суду повідомляє міністр юстиції України Денис Малюська.

Європейський суд із прав людини підтримав Україну у справі проти РФ

Суд в Європі підтримав Україні в кримському питанні. Фото із відкритих джерел

За повідомленням урядовця, ЄСПЛ збирається перейти до розгляду суті справи.

В українському позові проти країни-агресора зазначено чимало порушень людських прав. Серед них — право на життя, на свободу та особисту недоторканість, на справедливий суд тощо. Також Росію звинувачують у недотриманні свободи думки, совісті і релігії, дискримінації, обмеженні свободи пересування тощо.

Малюська переконаний, що таке рішення Європейського суду із прав людини має одразу кілька важливих аспектів, серед яких і протидія гібридній війні.

"Ми крок за кроком доводимо судовими рішеннями факти агресії та злочинної поведінки Російської Федерації на території нашої держави. Рішення судів — це не політичні заяви. [] Крим залишається у наших пріоритетах, ми все пам’ятаємо", — написав міністр у Facebook.

Крім того, Денис Малюська вважає, що таке рішення суду завдало потужного юридичного удару по міфах щодо мирного приєднання Криму, які РФ просуває сьогодні на всіх рівнях.

"ЄСПЛ підтвердив, що РФ мала ефективний контроль над Кримом ще з лютого 2014 року, а не з часу так званого "референдуму" — гарний юридичний факт, підтверджений судовим рішенням, який потім ми декому згадаємо", — підкреслив урядовець.

Своє повідомлення в соцмережі Малюська доповнив фотографією з іншими співробітниками Мін'юсту — Маргаритою Сокоренко та Іваном Ліщиною. Нагадаємо, що останній є уповноваженим із питань ЄСПЛ при Міністерстві.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про важливу заяву МЗС стосовно Криму. На думку міністра Дмитра Кулеби, наша країна остаточно порвала зв’язки із "рускім міром".

Також на порталі можна дізнатися, що буде із поставками прісної води до окупованого півострова. Попри те, що Росія обіцяє вирішити цю проблему для кримчан, деякі з експертів переконані в протилежному. Так, колишній аналітик Державного департаменту США Пол Гобл вважає, що загострення водної кризи в Криму цілком може перетворитися на економічну і гуманітарну катастрофу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини