Головна Новини Політика зовнішня політика "Євродепутати від Франції їдуть в анексований Крим": Україна направила ноту протесту
commentss НОВИНИ Всі новини

"Євродепутати від Франції їдуть в анексований Крим": Україна направила ноту протесту

Представник України при ЄС закликає гостро засудити незаконний візит европарламентских депутатів в окупований Крим

30 червня 2020, 20:53 comments1047
Поділіться публікацією:

Представник України в парламенті Євросоюзу Микола Точицький направив звернення головам відомства Давиду Сассоле і Девіду Макалистеру з вимогою засудити незаконний візит европарламентских депутатів у анексований Росією півострів Крим. Про це повідомляється в документі, опублікованому на сайті представництва.

"Євродепутати від Франції їдуть в анексований Крим": Україна направила ноту протесту

Зазначається, що візит французьких парламентаріїв приурочений до саміту, який проводиться окупаційною владою з 30 червня по 2 липня.

"З 2014 року Європейський Парламент у численних резолюціях неодноразово підкреслював непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Невизнання спроби анексії Криму, ситуація з правами людини і мілітаризація півострова постійно знаходяться на його порядку денному. Тому, я переконаний, що Європарламент не має бути частиною гібридних спроб Росії легітимізувати спробу анексії Криму і варварську політику відносно незалежних країн", — зазначив у своєму зверненні Точицький.

Таким чином, представник України підкреслив, що участь у саміті французькими євроделегатами не тільки порушує законодавство нашої країни, але і в цілому суперечить ключової позиції Євросоюзу щодо подій на півострові.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український МЗС направив ноту протесту в Кремль у зв'язку з тим, що 24 червня у Севастополі відбувся військовий парад, приурочений до 75-річчя Великої Перемоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини