Головна Новини Політика зовнішня політика ЄС нагадав Україні про необхідність вирішувати скандальну ситуацію з КС
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС нагадав Україні про необхідність вирішувати скандальну ситуацію з КС

ЄС готовий надати допомогу Україні у пошуку виходу із ситуації

8 грудня 2020, 19:55
Поділіться публікацією:

Представники Європейського союзу звернулися до уряду України з нагадуванням про необхідність вирішення конституційної кризи, спричиненої рішенням КСУ щодо скасування кримінальної відповідальності за брехню посадовців у деклараціях.

ЄС нагадав Україні про необхідність вирішувати скандальну ситуацію з КС

Мова про це йде у комюніке Євросоюзу, оприлюдненого за підсумками онлайн-зустрічі високого представника ЄС-віцепрезидента Єврокомісії Жозепа Борреля та єврокомісара з питань сусідства і розширення Олівера Варгеї з прем’єром Денисом Шмигалем та віцепрем’єркою з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольгою Стефанішиною. 

Так, під час звернення Жозеп Боррель та Олівер Варгеї закликали українців зробити все можливе, щоб повернути верховенство права та продовжити боротися з корупцією. Також представники ЄС стверджують, що ЄС готовий надати допомогу  Україні у пошуку виходу із ситуації.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Шмигаль розповів про найбільші досягнення уряду під його головуванням. За його словами, 8 місяців невеликий час для того, щоб підбити підсумки.  Але він звернув увагу, що його уряд закінчив реформу децентралізації через проведення місцевих виборів. Місцевій владі було передано землі та бюджети. Таким чином в країні буде впроваджений зовсім інший адміністративно-територіальний устрій, який призведе до посилення відповідальності місцевого самоврядування. 

Крім того, Деніс Шмигаль розповів коли Україна отримає транш МВФ. За словами прем’єра, для отримання фінансування від МВФ Україна виконала 4 вимоги із десяти заявлених. Ще 6 перебувають, з випередженням, в роботі. Тому, у МВФ немає претензій до роботи уряду. Це підтвердила й остання розмова президента Володимира Зеленського з главою МВФ Крісталіною Георгієвою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини