"Дякую, пане Президенте": Зеленський прокоментував свою зустріч з Байденом у Вільнюсі

Президент України в першій половині 11 липня висловив роздратування щодо проєктів рішень НАТО по Україні, через ЗМІ йому натякнули, що він має бути більш вдячний за допомогу західних союзників

В своєму телеграм-каналі президент України Володимир Зеленський двічі прокоментував свою сьогоднішню зустріч з президентом США Джо Байденом. Кожного разу Володимир Зеленський подякував президенту США Джо Байдену за підтримку України. Про це повідомляють "Коментарі".

"Дуже хороша, сильна зустріч із паном Президентом США Джозефом Байденом. Зустріч щонайменше вдвічі довша, ніж планувалося, і саме така змістовна, як потрібно. Якби протокол не зупинив зустріч, ми говорили б іще довше. Усі теми: тривала підтримка, зброя, політика, НАТО. Чітко бачимо, як завершити цю війну нашою спільною перемогою, - написав першого разу Володимир Зеленський. - Дякую, пане Президенте!"

Другого разу президент України більш докладно виклав обставини зустрічі:

"Змістовна, сильна зустріч із Президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом у Вільнюсі. Докладно обговорили ситуацію на передовій, наші можливості, подальшу довгострокову оборонну співпрацю, внутрішні російські процеси з огляду на нещодавні події".

- США пліч-о-пліч з Україною весь час нашого захисту проти агресії, - продовжує Володимир Зеленський. - Ми це надзвичайно цінуємо. Дякую особисто Президенту США, Конгресу та всьому американському народу за життєво важливу допомогу: військову, фінансову, політичну, надану Україні з початку повномасштабного російського вторгнення.

Нагадаємо, що у Британії відреагували на різкі заяви Зеленського щодо НАТО. Британський міністр оборони Бен Воллес заявив, що Україна має надавати більше уваги подяці Заходу.

Тим часом, у Путіна раптово підтвердили розмову з директором ЦРУ, розкривши її подробиці.

У Байдена зізналися, чому не могли допустити, щоб Україна отримала запрошення до НАТО.

А у Лукашенка розповіли подробиці "роботи" ПВК "Вагнер" у Білорусі.