Дубинський більше не глава "Слуги народу" в Київській області

Дубинський рішення про своє звільнення з посади не визнав

Народного депутата України Олександра Дубинського зняли з посади голови Київського обласного відділення партії "Слуга Народу". Новим головою став Андрій Мотовиловець.

Таке рішення було прийнято сьогодні вранці, 14 березня, на конференції обласного осередку. Члени організації вирішили, що Олександр Дубинський, який раніше очолював Київську обласну організацію "Слуги народу", не може входити в новий керівний орган партії - Національну раду громад.

"У зв'язку з діями, які можуть трактуватися як невизнання статуту партії і невиконання членом партії статутних обов'язків, розглядається питання про виключення Олександра Дубинського з членів партії", - йдеться в повідомленні прес-служби партії.

Члени партії на конференції з кадрових питань вирішили переобрати керівника і більшістю голосів обрали на посаду 38-річного нардепа Андрія Мотовиловця.

Глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко зазначив, що процедура переобрання відбулася без порушень, з дотриманням статуту партії та законодавства України.

Однак, Олександр Дубинський не визнає рішення про своє звільнення з посади й каже про "аферистів" в партії.

Нагадаємо, що на початку поточного року США звинуватили народного депутата Олександра Дубинського у втручанні в американські вибори 2020 року. Мінфін країни вніс політика в список персональних санкцій. Після цього президент України Володимир Зеленський запропонував Дубинському добровільно покинути фракцію, але той відмовився.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в лютому депутата Олександра Дубинського виключили з фракції "Слуга народу". За його виключення було зібрано понад 180 підписів.