Головна Новини Політика зовнішня політика Держави-члени ООН звинуватили Росію в спотворенні реалій конфлікту на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Держави-члени ООН звинуватили Росію в спотворенні реалій конфлікту на Донбасі

Росія заявила, що виступає посередником у внутрішньому українському конфлікті

3 грудня 2020, 11:20
Поділіться публікацією:

Представник України при Організації Об'єднаних Націй Сергій Кислиця розповів, що Росія провела в ООН зустріч під прикриттям статусу імплементації Мінських угод. 

Держави-члени ООН звинуватили Росію в спотворенні реалій конфлікту на Донбасі

Прапор ООН Фото: zik.ua

Велика Британія, США та Естонія повідомили, що дана зустріч була відкритою спробою подати неправдиву та оманливу інформацію щодо конфлікту на сході України.

Росія заявила, що вона виступає посередником у внутрішньому конфлікті.

Низка держав відкинула це припущення та нагадала, що РФ “спровокувала і продовжує розпалювати конфлікт, що призвів до приблизно 13 тисяч смертей, жахливих порушень прав людини та погіршення гуманітарної ситуації для цивільного населення”.

Натомість Велика Британія, США та Естонія наголосили на тому, що підтримують Мінські домовленості та виступають за мирне врегулювання конфлікту на Донбасі.

“Ми вітаємо кроки, зроблені українським урядом для прогресу у врегулюванні конфлікту, і закликаємо Росію діяти аналогічним чином. Ми будемо продовжувати взаємодіяти з усіма ініціативами ООН, які підтримують конструктивні цілі. Цей захід, покликаний суто спотворити реалії конфлікту на сході України, служив лише російським інтересам”, — заявили країни ООН.

Нагадаємо, що нещодавно Служба безпеки України викрила двох росіян, які намагалися влаштуватися у Національну гвардію. Чоловіки хотіли потрапити до числа українських військових підрозділів, при цьому приховували факт подвійного громадянства. Нині перевіряється інформація щодо причетності двох громадян РФ до спецслужб Кремля.

Також сайт “Коментарі” раніше повідомляв, у НАТО заявили, що Росія посилила військову присутність через кризи в Карабасі та Білорусі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sss

3 грудня 2020, 12:17

CEKC Знaкoмствa - здеcь все девки дaют в пoпу и бepут в pот, бeз дeнeг и oтношeний, все бeсплатнo и анoнимнo! Зaxоди и выбeрай дeвку -------- http://bit.do/resoo


Новини