Головна Новини Політика зовнішня політика Деніс Шмигаль розповів коли Україна отримає транш МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Деніс Шмигаль розповів коли Україна отримає транш МВФ

Для отримання траншу залишилось виконати кілька вимог МВФ

3 грудня 2020, 19:30
Поділіться публікацією:

Деніс Шмигаль розповів коли Україна отримає транш МВФ. За словами прем’єра, для отримання фінансування від МВФ Україна виконала 4 вимоги із десяти заявлених. Ще 6 перебувають, з випередженням, в роботі. Тому, у МВФ немає претензій до роботи уряду. Це підтвердила й остання розмова президента Володимира Зеленського з главою МВФ Крісталіною Георгієвою.

Деніс Шмигаль розповів коли Україна отримає транш МВФ

Але є деякі питання, які викликають у представників Фонду занепокоєння. Наприклад, вони з недовірою прийняли зміну голови НБУ. Але після його візиту у Вашингтон і спілкування з міжнародними партнерами ситуація розв’язалася. 

Крім того, через незаконне рішення Конституційного суду щодо е-декларування виникла антикорупційна криза, яке також збентежило послів країн G7, і МВФ. 

"Питання з КС поки залишається на порядку денному і його треба вирішувати на законодавчому рівні. Всі гілки влади консолідовано працюють над вирішенням цього питання", — зауважив чиновник.

І якщо, навіть, відбудеться затримка траншу, за словами прем’єра, Україна зможе тимчасово тримати економіку України "на плаву".

"Поточна ситуація в принципі дозволяє пережити паузу: 85% платежів казначейства здійснюються без затримок (до двох днів з моменту подачі заявки), 15% — виконуються із затримкою до п'яти днів. Бюджет 2020 року виконано. Податкова служба вже виконала річний план з надходження, митниця поки відстає за плановими надходженнями. Для цього є вагомі причини. Нам не з першого разу вдалося змінити менеджмент Митниці, щоб прибрати зловживання, корупцію і навести порядок в її роботі", — заявив політик.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Деніс Шмигаль розповів, чому гроші з COVID-фонду пішли на ремонт доріг. Крім того, Шмигаль розповів про найбільші досягнення уряду під його головуванням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини