Данилов розповів про таємну зустріч Зеленського з українськими генералами

Президент зібрав генералів через загрозу нападу Росії

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов розповів про те, що глава держави Володимир Зеленський провів велику таємну нараду з українськими генералами. Про це він повідомив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

За його словами, Президент України допізна обговорював з українським генералітетом питання загострення на лінії фронту на Донбасі і зростаючої загрози повномасштабного нападу Росії на нашу країну. Секретар РНБО заявив, що на нараді були присутні вісім бойових генералів, які мають відношення до війни з Росією.

Данилов сказав, що кожна область нашої країни має необхідну систему для протидії зовнішнім нападу, однак робота даної системи є засекреченою. Чиновник зазначив, що всі військово-політичне керівництво кожен день отримує всі необхідні зведення про те, що відбувається на території Донецької та Луганської областей, в окупованому Криму, а також в Росії та Білорусі.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, попри численні докази її прямого військового вторгнення на територію України. Війні на Донбасі передувала анексія Криму Росією в березні 2014 роки після незаконного "референдуму".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у двох містах України ввели локдаун.

Читайте також про підсумки останнього засідання РНБО.