Чому Захід протидіє планам України: названо причини

Минулий тиждень був дуже насиченим і непростим для української делегації у США

Під час візиту до США українська сторона представляла свій план перемоги, як новий серйозний крок, який справді може завершити війну ледь не впродовж декількох місяців. Натомість західні медіа дуже скептично оцінили пропозиції України, зазначив політолог Ігор Чаленко.

"Несправедливість оцінки західними ЗМІ плану перемоги полягає у тому, що насправді ні американські журналісти та експерти, ні конгресмени не бачили повної версії українського плану перемоги. Медіа публікували драфти, окремі пункти і невеликі фрагменти плану, роблячи висновки з отриманої інформації, яка часто могла бути вирвана з контексту. Де-факто Джо Байден був першим американцем, який отримав повний і завершений варіант плану перемоги", - наголосив Ігор Чаленко.

За словами політолога, скептицизм щодо плану перемоги, який абсолютно переважав в американській пресі, був спрямований виключно на те, щоб остудити Україну та повернути її до розмов про мирний план та компромісні шляхи завершення війни.

"На тлі повідомлень преси більш стримано та об’єктивно виглядає заява Білого дому про те, що для висновків їм потрібен час для ознайомлення з планом перемоги. В адміністрації Байдена не стали робити поспішних оцінок, а сказали, що вивчатимуть документ. Залишається сподіватись, що до 12 жовтня, коли відбудеться зустріч коаліції "Рамштайн" на рівні лідерів держав, Білий дім відповість, чи підтримують США план перемоги України. А наразі питання щодо підтримки Штатами українських пропозицій залишається у підвішеному стані", - додав він.